Hycosan Dual (7.5 ml)

Hycosan Dual (7.5 ml)
Hycosan Dual (7.5 ml)
Hycosan Dual (7.5 ml)
Hycosan Dual (7.5 ml)
Hycosan Dual (7.5 ml)
Hycosan Dual (7.5 ml)
63,70 RON
Descriere
Info produs
Descriere

HYCOSAN® DUAL (7.5 ml) tartósítószer-mentes oldat szemészeti használatra


A nátrium-hialuronát és az ektoin kettős hatásmechanizmusa nedvesíti a szemet és stabilizálja a könnyfólia lipidjét.
Tartósítószer-mentes, foszfát-mentes, kontaktlencse-kompatibilis, és a felnyitást követően 6 hónapig fenntartja a sterilitást.

Használati útmutató a HYCOSAN® DUAL-hoz

Mi a HYCOSAN® DUAL?
A HYCOSAN® DUAL steril, tartósítószer-mentes oldat szemészeti használatra.

Összetétel:
1 ml HYCOSAN® DUAL tartalmaz 0,5 mg nátrium-hialuronátot, 20 mg ektoint, bórsavat, mátrixot és injekcióhoz való vizet.

Milyen betegségek esetén alkalmazható a HYCOSAN® DUAL?
A HYCOSAN® DUAL hidratálja a szaruhártyát és a kötőhártyát, és védi a könnyek túlzott párolgásától. A könnyek stabilizálása enyhíti az irritált szem gyulladásos tüneteit. Ezenkívül enyhíti az allergiához kapcsolódó viszketési és égési érzéseket is.

Mikor kell használni a HYCOSAN® DUAL-t?
Égés, viszketés, könnyezés, idegen test érzés vagy a száraz szem érzékeny tünetei az irritált szemnek. Gyakran ez a szem felületének elégtelen nedvességének eredménye. Egyéb tüneteket allergia válthat ki, például pollen, állati szőr vagy por. Mivel az allergia hasonló tüneteket mutatott, nehéz különbséget tenni a száraz vagy allergiás szem között.


Ezekben az esetekben a nátrium-hialuronát és az ektoin kettős hatásmódja a HYCOSAN® DUAL-ban segít enyhíteni ezeket a tüneteket.
A HYCOSAN® DUAL nátrium-hialuronátot tartalmaz, egy olyan fiziológiás anyagot, amely megtalálható a szemben és a test többi szövetében is. A nátrium-hialuronát a szem felületén egyenletes, stabil és tartós nedvességet biztosít.
Az ektoin egy természetes anyag, amelyet mikroorganizmus formájában nyernek ki és extrém környezetben (például sótavakban) élnek. Az ilyen szélsőséges környezeti feltételekkel szembeni védelem érdekében ezek a mikroorganizmusok képezik a természetes ektoint. Sajátos tulajdonságait a HYCOSAN® DUAL alkalmazza. Az ektoin fokozza a víz megkötést a szem felszínének sejtjein.
Ez fiziológiás akadályt képez a kötőhártyán az allergén hatású anyagokkal szemben. Az ektoin stabilizálja a könnyfólia lipidrétegét, amely védenek a könnyek túlzott párolgása ellen.
A nátrium-hialuronát és az ektoin kölcsönhatása a szemfelület intenzív és tartós nedvességét biztosítja, és védi a könnyek párolgását. A viszketés és égés tipikus tüneteit, amelyek a környezetileg kiváltott irritációk, valamint az allergiás reakciók gyulladásos reakciójaként jelentkeznek, a HYCOSAN® DUAL enyhíti.

Hogyan kell alkalmazni a HYCOSAN® DUAL-t?
Kérjük, ne használja a HYCOSAN® DUAL-t, ha az összecsukható kartondoboz védőtömítésének bármely része megsérült vagy megsérült.


A rendszer feltöltése:
A rendszer feltöltéséhez vegye le a fedőt és fordítsa meg a HYCOSAN® DUAL palackot, lefelé mutatva.
Helyezze két ujját az alaprészre, és a hüvelykujját a palack vállára, és nyomja erősen az alaprészt, majd engedje fel. Ismételje meg ezt többször, amíg az első csepp ki nem engedi. A palack használatra kész.

Általános használat:
Távolítsa el a fedelet és fordítsa meg a HYCOSAN® DUAL palackot hegyével lefelé.
A másik kezével tartsa meg a palackot.
Tartsa a palackot az előző ábra szerint. Döntse hátra kicsit a fejét, húzza le az alsó szemhéjat. Nyomja meg a palack alapját. Ez lehetővé teszi, hogy a palack egy cseppet engedjen a kötőhártya zsákba. Engedje el és ismételje meg a másik szem számára. Minden egyes alkalmazás után lassan csukja be a szemét, hogy a folyadék egyenletesen terjedjen a szem felületén.
A COMOD® szeleprendszer kialakítása biztosítja, hogy az egyes cseppek mérete és sebessége azonos legyen, tekintet nélkül a palack alapjára gyakorolt nyomásra.
Használat közben kerülje az érintkezést a palack hegyével és a szemével vagy a bőrével.
A fedél visszahelyezése előtt ellenőrizze, hogy a hegy száraz-e.

A HYCOSAN® DUAL kb. 225 csepp oldatot szabadít fel (7,5 ml). Egy kis mennyiség mindig marad a palackban élettartama végén.
A HYCOSAN® DUAL 6 hónappal a felnyitás után használható. A palackot 6 hónapos használat után el kell dobni. Ne engedje, hogy mások használják a HYCOSAN® DUAL készüléket.

Egyéb tudnivalók
Ha bármilyen más szemcseppet használ, kérjük, hagyjon legalább 30 percet az alkalmazás után, mielőtt a HYCOSAN® DUAL-t felhordja. A HYCOSAN® DUAL használata után azonban mindig a szem kenőcsöket kell beadni.
Mivel a HYCOSAN® DUAL foszfát- és tartósítószer-mentes, akkor is jól tolerálható hosszabb ideig történő alkalmazás esetén. Túlérzékeny reakciók nagyon ritkán fordulnak elő, de ha égő vagy túlzott szúró fájdalom lép fel, kérjük, hagyja abba a HYCOSAN® DUAL alkalmazását.
A HYCOSAN® DUAL kompatibilis a kontaktlencsékkel. Ha kontaktlencsét visel, és ilyen reakciót tapasztal, kérjük, ellenőrizze, hogy történt-e változás a kontaktlencse-oldatban, mivel ez lehet a reakció oka. Ha tünetei nem tűnnek el, azonnal forduljon orvosához.
Nincs korlátozás a HYCOSAN® DUAL alkalmazására terhes és szoptató nők esetében.Milyen gyakran és mennyi ideig használható a HYCOSAN® DUAL?
A HYCOSAN® DUAL-t a doktor vagy a szemorvos utasításainak megfelelően kell használni. Általában felnőttek és 6 éves, illetve idősebb gyermekek napi háromszor egy csepp HYCOSAN® DUAL-t csepegtessenek be a szembe. Szükség esetén gyakrabban is használható.
A HYCOSAN® DUAL hosszú távú kezelésre alkalmas. Kérjük, forduljon orvosához vagy szemorvosához, ha a tünetek továbbra is fennállnak, vagy rosszabbodni kezdenek, vagy ha a HYCOSAN® DUAL-t nagyon gyakori (pl. naponta körülbelül 10-szer) alkalmazni kell.

Mikor nem szabad használni a HYCOSAN® DUAL-t?
A HYCOSAN® DUAL nem használható, ha érzékeny az összetevők bármelyikére, és 6 évesnél fiatalabb gyermekeknél.


Mit kell tudni a HYCOSAN® DUAL tárolásáról
Legfeljebb 25 ° C-on tárolandó
A HYCOSAN® DUAL-t 6 hónappal a felnyitás után el kell dobni. A tároló címkéjének emlékezetének megőrzése érdekében van egy hely, ahol feljegyezheti a termék első használatának dátumát.
Ne használja fel a lejárati időn túl.
A gyermekektől elzárva tartandó.

A tájékoztató utolsó felülvizsgálati dátuma: 2018. Április

Gyártó:
URSAPHARM Arzneimittel GmbH, Industriestrassa, 66129 Saarbrücken, Germany

Forgalmazza:
Scope Ophthalmics Ltd
1st Floor, Unit 2 Amberley Court, Whitworth Road, County Oak Way, Crawley West Sussex, RH11 7XL

STERIL A
CE 0197

Info produs
Categorie
Lacrimi artificiale
Marcă
Hycosan
Producător
Scope Ophthalmics
Volum
7.5 ml
Fără conservanți
Da
Tartósítószer csoport
N/A
Conservant
Fără conservanți
Reface stratul apos și mucinos al stratului lacrimal
Da
Reface stratul lipidic al filmului lacrimal
Nu
Conține ingrediente active pentru regenerarea corneei
Da
Beceppentést követően gélesedő
Nu
Unguent de noapte, gel
Nu
Picături vasoconstrictoare
Nu
Pentru alergii
Nu
Cu acid hialuronic
Da
% Acid Hialuronic
0.0005
Substanța activă
#N/A
Efect lubrifiant
#N/A
Cu extract natural din plante
Nu
Conține vitamine
Nu
Poate fi folosit cu lentile de contact
Da
Poate fi folosit de la deschidere
#N/A
Egyéb
#N/A
Tartósítószer név
N/A
Numar articol
SCO_HYCO_DUAL_7_ML
borgun_hu paypal